ciasto czekoladowe
Potrzebujemy:
- 2 tabliczki ciemnej czekolady
- 3 jajka
- 135 g mąki
- 250 g cukru
- 200 g masła
- aromat waniliowy
- szczypta soli
1. Najpierw należy roztopić masło z czekoladą.
2. Miksujemy jajka z cukrem.
3. Łączymy czekoladę z jajkami i miksujemy razem.
4. Dodajemy sól, aromat i przesianą mąkę, wszystko razem miksujemy.
5. Wszystko wykładamy na formę wcześniej posmarowaną masłem.
6. Pieczemy w 160 stopniach w termoobiegu do 35 minut.
A oto mój pierwszy raz, trochę za bardzo przypieczony od góry, natomiast już drugi raz wyszedł mi całkiem nieźle :-)
a poniżej moje ciasto po trzeciej próbie, tym razem zamiast aromatu waniliowego, dodałam migdałowy... też dobry
Życzę smacznego
Marta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz