Ostatnim tematem były owoce, więc teraz czas na warzywa ;-)
Polecam przepis na pyszne papryki.
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 1 szt. cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki oliwy
- sól, pieprz, bazylia
- tarty ser żółty
1. Na początku usmażyłam cebulę i czosnek na oliwie.
2. Następnie dodałam mięso mielone i przyprawiłam je solą i pieprzem.
3. Kiedy mięso wyglądało na usmażone, dodałam garstkę tartego sera do patelni.
4. Ostudziłam trochę mięso, a w tym czasie odkroiłam czapeczki paprykom i wycięłam z nich gniazda nasienne.
5. Papryki napełniłam mięsem mielonym i przykryte czapeczkami wstawiłam do piekarnika na grzanego do 200 stopni na czas pół godziny.
6. po pół godzinie odkryłam czapeczki paprykom i posypałam mięso mielone tartym serem żółtym, po czym przykryłam ponownie czapeczkami i piekłam papryki jeszcze przez 10 minut.
7. Upieczone papryki można przyozdobić bazylią.
Życzę smacznego
Marta ;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz