WITAJCIE
NA DZISIEJSZY WIECZÓR POLECAM PRZEPIS NA PIECZONĄ PARÓWKĘ W CIEŚCIE FRANCUSKIM.
PRZEPIS JEST CZĘŚCIOWO MÓJ, A CZĘŚCIOWO PRZEPISANY OD KOLEŻANKI, GDYŻ ONA NIE UŻYŁA JAJKA.
A WIĘC ZAPRASZAM DO ZABAWY I DZIAŁAJCIE KROK PO KROKU...
1. NAJPIERW NACIĘŁAM PARÓWKI, ALE NIE DO KOŃCA.
2. NASTĘPNIE WYKROIŁAM W CIEŚCIE FRANCUSKIM 3 KOŁA I CIASTO WŁOŻYŁAM W SZCZELINY WYKROJONE W PARÓWKACH, A Z PARÓWEK UTWORZYŁAM TZW. WIANKI.
3. WIANKI WŁOŻYŁAM NA 10 MINUT DO PIEKARNIKA ROZGRZANEGO DO 180 STOPNI.
4. PO 10 MINUTACH DO WIANKÓW WBIŁAM PO 1 ŻÓŁTKU JAJKA I NASYPAŁAM NA GÓRĘ STARTY ŻÓŁTY SER I ZNÓW NA 10 MINUT WŁOŻYŁAM WIANKI DO PIEKARNIKA.
5. PO WYJĘCIU OTRZYMAŁAM PYSZNE PIECZONE I SOCZYSTE PARÓWKI.
ŻYCZĘ SMACZNEGO
MARTA
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz